• címkék:
  • weather
  • widget
  • időjárás
  • hőmérséklet

Weather widget

Módosított verzió

A plugin először ellenőrzi a cookie-kat, hogy vannak-e már letárolva adatok a kért földrajzi helyről, és ha talál ilyet, akkor az onnan beolvasott adatokkal dolgozik.

Első körben ki kell iktatni azt a részt, amely a felhasználó aktuális helyzetéről tölt le adatokat a www.geoplugin.com oldalról.
Ehhez keressük meg az alábbi kódrészletet (a forráskód elején):

Az else ág tartalmát töröljük és másoljuk be a következő kódot:

Így a JSON lekérdezés helyett létrehozzuk a cookie-t a kívánt adatokkal.
Utolsó lépésként töröljük még ki a geoPlugin() függvényt és elvileg készen is vagyunk.

Magyarosítás

A widget HTML kódját kiíró részt a forráskód legalján találjuk, ott lehet átírni a hőmérséklet és a páratartalom szövegeket. Plusz az eredeti widget szövegesen is kiírja, hogy milyen az aktuális időjárás, természetesen angolul. Ezt nem a .js generálja, így ezt átírni nem olyan egyszerű, de van rá megoldás.

A kívánt szöveget a conditions változó tárolja, így a változó tartalmát még a kiíratás előtt módosítani kell, pl. ilyen formán:

Ez a része eléggé időigényes, plusz ismerni kell minden értéket, amelyet a conditions változó felvehet, hogy mindegyiket le tudjuk fordítani. Én egyszerűbbnek láttam a HTML kód kiírató részből kitörölni ezt a részletet, szerintem enélkül is látható a kép és a kijelzett információk alapján, hogy milyen az aktuális időjárás. De ha valaki esetleg veszi a fáradtságot és mindennek utána jár, illetve honosítja az egész plugin-t, az legyen szíves a kódot nekem is elküldeni, hogy aztán kitehessem az oldalra!

« bezár